Бившата № 1 в световния женски тенис Мартина Хингис се класира за финала на двойки на Ю Ес Оупън. Швейцарката и италианската й партньорка Флавия Пенета се наложиха над Кара Блек (Зимбабве) и Саня Мирза (Индия) с 6:2, 6:4.
 
33-годишната Хингис има 9 титли от Големия шлем на двойки и една от Ю Ес Оупън, спечелена през 1998 г., когато е 17-годишна. Последната й титла е от 2006 г. - на смесени двойки от Аустрелиън Оупън, а за последно триумфира в Големия шлем на двойки при жените през 2002 г. в Австралия.
 
32-годишната Пенета е шампионка на двойки от Аустрелиън Оупън през 2011 г., а през 2005 г. игра финал в женските дуети на Ю Ес Оупън. Двойката Хингис/Пенета ще спори на финала срещу рускините Екатерина Макарова и Елена Веснина, които победиха със 7:5, 6:3 43-годишната японка Кимико Дате-Крум и чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова.
 
Макарова и Веснина играха финал на двойки на Аустрелиън Оупън през тази година, а преди година триумфираха на „Ролан Гарос“. Левичарката Макарова участва и на полуфиналите на сингъл на Ю Ес Оупън.