Приетата преди няколко дни в Залата на славата на тениса Мартина Хингис ще се завърне на корта, след като преди 6 години изигра последния си професионален мач в турнир от сериите на WTA.

32-годишната швейцарка е потвърдила участие на двойки на турнира в Карлсбад (САЩ) и ще си партнира с Даниела Хантухова. За последно носителката на 14 титли от Големия шлем игра през септември 2007 година, когато даде положителна допинг проба за кокаин и се отказа за втори път от спорта.

„Нямам търпение да се завърна в професионалния тенис точно в Калифорния. Спомням си, че спечелих титлата на сингъл и двойки през 1997 година, а две години по-късно отново спечелих на сингъл. Това е един от любимите ми турнири. Чувствам се в добра форма, състезателният ми дух е жив и тук. Обичам да съм на корта", сподели Хингис.

Кариерата на тенисистката минава през допинг скандал и много лични проблеми, включително и развод през последните дни. В историята остават конфликтите й с Ана Курникова и изказването, че "сестрите Уилямс да силни, защото са черни". Общо 209 седмици бе номер 1 в световната ранглиста. Отказа се на 22 години заради контузии, но се завърна след четири години, преди отново да се откаже заради положителната допинг проба.