Мартина Хингис ще изиграе първи мач на сингъл от 2007 година насам. Това ще се случи в плейофа между Швейцария и Полша за място в Световната група на "Фед къп", а съперничка на петкратната шампионка от Големия шлем ще бъде звездата на домакините Агнешка Радванска. Швейцарката бе заявена и за мача на двойки, в който ще си партнира с Тимеа Бачински, а в събота се очаква да излезе на корта и за втория си мач на сингъл, в който ще срещне по-малката от сестри Радванска - Уршула.

"За мен е чест, че отборът има вяра в мен. Ще дам всичко от себе си. Нямам какво да губя", заяви Хингис на днешната пресконференция, цитирана от Tenniskafe.com.

За бившата водачка в световната ранглиста това ще бъде не само първи мач на сингъл от осем години насам, но и първи в неофициалното световно първенство за жени, в което за последно игра за родината си през далечната 1998 година.

През този уикенд ще се изиграят и полуфиналите в тазгодишното издание на "Фед къп", в които защитаващите титлата си чехкини ще се изправят срещу Франция в Острава, а рускините ще приемат Германия в Сочи.

Ето и какво определи изтегленият през днешния ден жребий:

Чехия - Франция

1. Луцие Шафаржова - Каролин Гарсия (събота, 13:00 ч.)
2. Петра Квитова - Кристина Младенович
3. Петра Квитова - Каролин Гарсия (неделя, 13:00 ч.)
4. Луцие Шафаржова - Кристина Младенович
5. Плишкова/Стрицова - Корне/Пармантие

Русия - Германия
1. Светлана Кузнецова - Юлия Гьоргес (събота, 14:00 ч.)
2. Анастасия Павлюченкова - Забине Лисицки
3. Светлана Кузнецова - Забине Лисицки (неделя, 13:00 ч.)
4. Анастасия Павлюченкова - Юлия Гьоргес
5. Веснина/Звонарьова - Кербер/Петкович