Цветана Пиронкова падна със 7:6 (5), 3:6, 4:6 от Аранча Рус (Холандия) в двубоя от група А от зона Европа/Африка за "Фед Къп" в португалския град Крус Кебрада. По този начин дамският ни отбор по тенис вече губи с 0:2 от представителките на “лалетата”,след като по-рано Диа Евтимова отстъпи драматично на Шайен Евайк. По-късно тази вечер е срещата на двойки, която е без значение за нас .
Утре тимът ни ще се изправи срещу Израел, като срещата започва в 12 часа българско време, а в петък ще премерим сили със Словения. Днес тенисистките от Словения победиха Израел с 2:1.
Пиронкова допусна втора загуба от Рус, която я победи и през 2008 г. също в груповата фаза. Днес първата ракета на България започна добре мача, като успя да върне ранен пробив и след това бе стабилна при подаванията си до тайбрека, който взе със 7:5. След това обаче шампионката от Откритото първенство на Австралия за девойки отпреди две години показа качествата си. Тя проби в третия гейм на втория сет и не изпусна аванса си. Третата част бе равностойна, но холандката стигна до пробив в края и затвори сета на 6:4.