Борна Чорич влезе в историята на тениса, след като спечели турнира в Синсинати. Хърватинът, който беше 152-ри в ранглистата на АТР в началото на надпреварата, победи Стефанос Циципас със 7:6 (0), 6:2 на финала

Така Чорич стана тенисистът с най-ниска позиция в ранглистата, триумфирал на турнир от сериите „Мастърс“. До момента рекордът се държеше от испанеца Роберто Каретeро, който е 143-и в света при спечелването на титлата в Хамбург през 1996 г.

Във финала срещу Циципас Борна Чорич изоставаше с 1:4 в първия сет, но намери сили да върне пробива и да стигне до тайбрек, в който тотално доминираше. Хърватинът беше улеснен и от многото грешки на Циципас. Гръцкият тенисист се изнерви и не взе нито една точка в дългия гейм.

Чорич натрупа увереност и реализира важен пробив за 4:2 във втория сет. В следващия гейм той допусна изравняване от 40-0, но Циципас не успя да се върне брейка. Световният №7 спаси един мачбол на свой сервис, но втората възможност бе оползотворена от Чорич.

Едва за трети път в историята от въвеждането на турнирите Мастърс 1000 през 1990 г. един тенисист успява да спечели надпревара от такава категория и титла от веригата Челънджър в рамките на един сезон. Другите двама са Томас Мустер (1993 г.) и Микаел Пернфорс (1993).