Хърватката Дона Векич се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Векич, за която това е най-доброто й постижение до момента в турнирите от Големия шлем, отстрани новозеландската квалификантка Лулу Сун на четвъртфиналите след обрат с 5:7, 6:4, 6:1 за два часа и девет минути игра.

Класирането в топ 4 идва при 43-ото участие на Векич в основната схема на надпреварите от Шлема, 11 години след дебюта й на "Уимбълдън" като 17-годишна. Тя се превърна и в третата хърватска представителка, която ще играе на полуфинал в Големия шлем от обявяването на независимостта на страната през 1991-а.

28-годишната тенисистка поведе с 5:4 в първия сет преди да допусне три поредни гейма за Сун, която спечели първия сет със 7:5.

Във втората част Дона Векич осъществи пробив за аванс от 5:3 във втората част, веднага допусна рибрейк, но отново взе подаването на новозеландката и стигна до 6:4 за изравняване на резултата. В третия сет Векич бе много категорична, поведе с 5:0 и приключи мача при 6:1.

В спор за достигане до финала на "Уимбълдън" Дона Векич ще срещне победителката от четвъртфиналния сблъсък между седмата поставена италианка Джазмин Паолини и американката Ема Наваро.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ