Бившият номер 1 в света при мъжете Хуан Карлос Фереро обяви официално своето оттегляне от тениса. Последният турнир, на който той игра, бе във Валенсия. Фереро каза “Сбогом” на тениса с емоционален мач от първия кръг, който загуби с 5:7, 3:6 от своя сънародник и близък приятел Николас Алмагро.

Фереро се противопостави в първия сет и спечели пет гейма, но във втория по-младият не срещна проблеми и спечели с 6:3. Алмагро имаше прекалено много сила и издръжливост срещу своя ментор, а мачът завърши с усмивки и шеги между двамата .

Фереро беше изпратен с бурни овации от феновете, които получиха почти всички негови налични артикули. "Най-много ще ми липсват контактите с всички тенисисти. На състезанията се борим за хляба си, каза 32-годишният Хуан. - Дупката, която ще се отвори в новия ми живот, трябва да бъде запълнена. Има обаче достатъчно неща, които бих могъл да правя." В професионалната си кариера Фереро има спечелени 16 титли. Най-големият му успех е триумфът на Откритото първенство на Франция през 2003 година.