Хуан Монако ще бъде съперник на Григор Димитров на 1/4-финалите на турнира в Бостад (Швеция). №20 в света, който е поставен под №3 в основната схема на надпреварата, почиваше в първи кръг, а днес се справи със съпротивата на квалификанта Хенри Лааксонен, надигравайки го с 6:4, 6:2.

Това ще е четвърта среща между аржентинеца и българина, а Григор не пази никак добри спомени от предишните три, завършили с три победи на Хуан Монако, и то без загубен сет - 6:4, 6:1 на клея в Барселона през 2011 г., 6:2, 6:1 на твърдите кортове в Токио през 2012 г. и 7:6, 6:2 в зала на провелия се няколко седмици по-късно Мастърс в Париж.

Двубоят между Димитров и Монако ще се играе в петък и ще е на Централния корт, като ще може да се наблюдава директно с картина в интернет.

Успее ли да запише първа победа срещу Монако, хасковлията за втора поредна година ще се класира за 1/2-финалите в Бостад и ще защити спечелените 90 точки, запазвайки позиции в Топ 30 на света, а там негов противник ще е един измежду Алмагро, Вердаско, Щруф и Гарсия-Лопес.