Даниела Хантухова сложи край на кариерата си на 34 години. Тенисистката от Словакия проби в големия тенис през 2002 г., когато спечели първия си голям турнир в Индиън Уелс, побеждавайки Мартина Хингис на финала. Най-големият й успех в Големия шлем е полуфиналът на Australian Open през 2008 г. Тя игра на четвъртфиналите на “Уимбълдън” през 2002 г и два пъти достига до тази фаза на US Open (2002, 2013).

Един от най-големите й успехи е триумфът на “Фед Къп” със Словакия през 2002 г. Хантухова е спечелила над 10 милиона долара от наградни фондове в кариерата си, достигала е до номер 5 в света и има 7 спечелени титли.

“Дойде времето да се откажа от професионалния тенис, сподели Даниела. - Това не означава, че се сбогувам с тениса. Научих, че е невъзможно да се сбогуваш с хората и нещата, които обичаш, а за мен тенисът е едно от тях. Благодарна съм за всички невероятни неща, които ми се случиха на корта и извън него. Започна нова част от живота ми и аз съм развълнувана за това, което ме очаква”.