Хуберт Хуркач от Полша спечели титлата на турнира по тенис на твърда настилка в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707510 евро.

Елиминираният от Григор Димитров на турнира в Ротердам записа четвърти пореден успех в Марсилия срещу представителя на домакините Бенжамен Бонзи с 6:3, 7:6(4) за 90 минути във финала и завоюва шести трофей в кариерата си.

Номер 11 в световната ранглиста наниза 19 аса и спаси три сетбола във втория сет, за да стигне до крайния успех. Полякът направи два пробива в първия сет и един път загуби подаването си. Във втората част се игра без пробиви, в 12-ия гейм той спаси три сетбола, а в тайбрека поведе с 5:2 и със 7:4 стигна до крайния успех.

"Супер щастлив съм. Поздравления за Бенджамен, той игра наистина добре. Мисля, че заслужаваше да спечели втория сет, но се опитах да се боря, доколкото можах. Мисля, че играта ми се подобрява. Супер доволен съм от начина, по който се представих днес. Успях да направя някои силни сервиси и добри удари във важните моменти", каза Хуркач след успеха.