Поставеният под № 2 Юрген Мелцер и австралиецът Лейтън Хюит продължиха с неуспешното си представяне на твърди кортове и отпаднаха от турнира в Уинстън Сейлъм.
 
165-ият в света Хюит, бивш № 1 и носител на две титли от Големия шлем, бе отстранен от словенеца Блаж Кавчич след 4:6, 6:7.
 
30-годишният австралиец, който през този сезон страда от бавно възстановяване от контузия на стъпалото, загуби за час и 40 минути, допускайки 4 пробива в сервиса си.
 
Мелцер, който е полуфинали от “Ролан Гарос” и шампион на двойки от “Уимбълдън” за 2010 г., загуби с 57:, 3:6 от руснака Игор Андреев. По този начин австриецът отпадна в първия кръг и на третия американски турнир, в който участва през това лято.
 
Андреев, 81-и в света, се нуждаеше от 90 минути за успеха над Юрген Мелцер. Той се класира за третия кръг на турнира заедно с Маркос Багдатис, който победи американеца Райън Суитинг със 7:5, 6:1.
 
Тази вечер в мач от втория кръг българският тенисист Григор Димитров среща американеца Доналд Йънг, който участва в турнира с уайлд кард./БЛИЦ