Шампионката от последните две години Ким Клайстерс (Белгия) няма да защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис заради контузия, съобщават световните агенции. Клайстерс получи частично разкъсване на коремен мускул преди 10 дни на турнира в Торонто и няма да успее да се възстанови за старта на турнира в края на август.

“Две седмици рехабилитация не се достатъчни за излекуването на тази контузия. Разочарована съм. Тренирах здраво през това ляво. Чувствах се в добра форма. и очаквах с нетърпение Откритото първенство на САЩ", заяви 28-годишната Клайстерс, която има четири титли от Големия шлем в кариерата си.

“Не мога да направя нищо друго, освен да почивам и да се подлагам на възстановителни процедури всеки ден. Ако не взема необходимите мерки и не се излекувам напълно, тази контузия може да се появи отново във всеки един момент. Поради тази причина искам да съм сигурна и затова няма да играя в Токио и Пекин", допълни белгийката, която спечели Аустрелиън Оупън през януари, но след това беше преследвана от контузии. Тя пропусна и "Уимбълдън" заради травма на крака и се завърна на корта в началото на август след 2-месечно възстановяване./БЛИЦ