Ким Клайстерс стигна до 37-а титла в кариерата си, след като триумфира на силния турнир в Маями. На финала 26-годишната белгийка разби Винъс Уилямс с 6:2, 6:1 в сблъсъка на бившите номер 1 в света. Това е шеста победа за Ким над американката в 12-ата среща между двете.

Белгийката стигна до пробив още в третия гейм на срещата, а от тогава нещата започнаха да се влошават за съперничката си с всяка изминала минута. Ким тотално доминираше над американката, която се оплакваше от проблеми в колената. Клайстерс стигна до нов пробив за 4:1, а малко по-късно затвори сета с 6:2.

Втората част започна с малко по-оспорван гейм, но грешките на Винъс бяха прекалено много. Уилямс завърши първия гейм с двойна грешка и в следващите минути показа, че няма съпротивителни сили. Тя имаше проблеми с елементарни топки, а белгийката остана спокойна и стабилна, което й носеше огромно предимство. Американката опита да се върне в мача, но съперничката й бе на ниво и не й позволи да си помисли за подобно нещо. В крайна сметка се стигна до унизителна загуба за Винъс пред родна публика, като срещата продължи едва 58 минути.

Днешната загуба сложи край на серията на Винъс от 15 поредни победи./БЛИЦ