Мария Кириленко се класира за четвъртия кръг на “Аустрелиън Оупън” след успех със 7:6, 6:3 над белгийката Янина Викмайер. Мачът продължи малко по-малко от два часа. 14-ата поставена в основната схема Кириленко беше по-стабилна в разиграванията от дъното на корта и стигна до заслужена победа.

Срещата започна с ранен пробив в полза на Викмайер, но Кириленко веднага успя да изравни. В тайбрека Викмайер поведе с 3:2, но загуби следващите 4 точки. Кириленко реализира още първия си сетбол и затвори гейма, а с това и сета. Вторият сет стартира с по два разменени пробива, след което Кириленко спря негативната серия и с по-прецизна игра пречупи съпротивата на 20-ата в схемата белгийка.

Напред продължава и друга рускиня - Светлана Кузнецова. Носителката на две титли от Големия шлем изпита трудности срещу Карла Суарес Наваро, но я преодоля в три сета - 6:2, 4:6, 6:3. Кузнецова спечели уверено първия сет за 39 минути, но във втория допусна 19 непредизвикани грешки и отстъпи с 4:6. В решителната трета част испанката имаше аванс от един пробив, но не успя да го задържи и позволи на Кузнецова да си осигури място на осминафиналите./БЛИЦ