Рускинята Мария Кириленко е поредната тенис звезда, която пристигна в София за участие в Garanti Koza WTA Турнир на шампионките. Тя се появи на ВИП-а на летището с широка усмивка на лицето.

"Радвам се, че отново съм в България. Миналата година успях да изиграя само два мача, защото се разболях, но тази се надявам да се представя по-добре. Идвам, за да спечеля титлата, макар че знам, че това ще бъде много трудно. Всички тенисистки, които участват в турнира, са много силни. Все пак се надявам да завърша сезона с успех", заяви Кириленко пред медиите, които я очакваха на летището.

Половината участнички в заключителното състезание от календара на Женската тенис асоциация вече са в София. Вчера пристигнаха Анастасия Павлюченкова и Саманта Стоусър, Цветана Пиронкова също пробва настилката в тренировъчната зала на "Арена Армеец".

Цвети и австралийката Стоусър направиха заедно първата си тренировка днес. Двете бяха в отлично настроение по време на заниманието.

"Чувствам се отлично, настилката е добра, всъщност тя е същата като миналата година. Страхотно е, че мога да тренирам заедно със Сам. Ние се уговорихме за това още преди тя да пристигне в България. Не сме коментирали дали можем да се срещнем и в групите на турнира", коментира с усмивка Пиронкова.