Каспер Рууд и Карен Качанов са първите двама полуфиналисти на Откритото първенство на САЩ по тенис. Норвежецът се справи с Матео Беретини (Италия) с 6:1, 6:4, 7:6(4) и е за втори път на такава фаза на турнир от Големия шлем.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Руснакът пък ще дебютира на полуфинал в Шлема след 5-сетов успех със 7:5, 4:6, 7:5, 6:7(3), 6:4 над лошото момче на Австралия Ник Кириос. Последният пак изпусна нервите си в епичния мач и строши мощно поредните си ракети от яд. И, разбира се, съдиите отново му бяха виновни.

Беретини се противопостави на Рууд в третия сет, когато двамата си размениха по пробив. В тайбрека обаче норвежецът показа здрави нерви и с няколко майсторски отигравания взе своето.

Над три часа и половина пък бяха нужни на Качанов, за да се справи с Кириос. Двубоят бе истинската наслада за окото на зрителите.

 Двамата тенисисти се захапаха още от самото начало, като битката помежду им бе много равностойна и оспорвана. Качанов измъкна първия сет с късен пробив за 7:5, но Кириос веднага отвърна на удара, печелейки втория сет също благодарение на един пробив.

Третият сет бе почти огледално копие на първия и отново руснакът го измъкна с пробив в самия край за 7:5. Австралиецът обаче пак имаше коз, взимайки четвъртата част след 7:3 точки в тайбрека.

В решителния пет сет Качанов поведе с ранен пробив още в първия сервис-гейм на съперника и до края не сгреши - 6:4.
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК