Ник Кирьос се класира за третия кръг на “Уимбълдън” за шести път в кариерата си и там ще среще четвъртия поставен Стефанос Циципас. Австралиецът победи финалиста от “Куинс” Филип Краинович с 6:2, 6:3, 6:1 за 81 минути.

Кирьос изигра страхотен мач освен 24-те аса, впечатли с малкия брой непредизвикани грешки - само 10. Със сигурност той няма да се чувства като аутсайдер срещу Циципас, който пък се справи очаквано с Джордан Томпсън - 6:2, 6:3, 7:5.

Кирьос е 1/4-финалист от дебюта си на “Уимбълдън” през 2014-та и досега през годината е записал 18 победи и 6 поражения. Краинович нямаше нито един успех на трева в кариерата си, но въпреки това стигна финала в “Куинс”, където отстъпи на Матео Беретини.

Циципас е със съотношение 16-10 (победи-загуби) на тревна настилка и едва тази година започна да загатва за потенциала си на нея. Титлата в Майорка е върхът в кариерата му досега, но съперникът е изключително неподходящ за толкова ранен етап.

Гъркът има 1 победа в 3 мача срещу Кирьос, като този сезон в Хале двамата вече се изправиха един срещу друг на зелено и австралиецът спечели в три сета.

РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ и ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ