Бившата номер 1 в света Ким Клайстерс се класира за четвъртфиналите на "US Open" след победа с 6:0, 0:6, 6:4 над поставената под номер 3 в схемата и двукратна шампионка в Ню Йорк Винъс Уилямс (САЩ). Клайстерс, която наскоро се завърна в професионалния тенис след двегодишно отсъствие и получи "уайлд кард" за основната схема, спечели турнира през 2005 година.

Ким Клайстерс показа много силна игра в първия сет и не даде нито гейм на съперничката си. Във втория сет обаче Винъс започна силно, докато грешките на Клайстерс зачестиха и американката за кратко време натрупа солиден аванс, като този път белгийката не успя да вземе нито гейм до края на частта.

Решителният трети сет обаче започна добре за белгийската тенисистка, която успя да стигне до ранен пробив. Винъс направи двойна грешка при 30:40 в своето подаване и Клайстерс поведе с 2:1, след което без проблеми затвърди пробива. В шестия гейм Уилямс положи много усилия, за да върне пробива и бе близо, но при равенство, бекхенд-волето на американката спря в мрежата и тя не успя да стигне до брейкпойнт. Секунди след това Уилямс загуби гейма. Интригата обаче се запази до самия край. При 5:4 в своя полза, Клайстерс трябваше да сервира за мача, но се стигна до 15:40. Белгийката обаче спаси и двата брейкпойнта, а след грешка на Винъс от бекхенд, Ким получи предимство и мачбол. Последва страхотен сервис на Ким и победата бе нейна.

На четвъртфиналите Клайсетрс ще играе с поставената под номер 18 китайка На Ли, която се наложи с 6:2, 6:3 над италианката Франческа Скиавоне./БЛИЦ