Ким Клайстерс спечели за трети път в кариерата си Шампионата на WTA, след като във финалния двубой на тазгодишното издание на турнира се наложи с 6:3, 5:7, 6:3 над световната №1 Каролине Возняцки.
Мачът започна с равностойна игра, но Ким поведе с 2:0. Последва период, в който белгийката допусна грешки, които позволиха на противничката й да изравни резултата, но при 2:2 Ким отново дръпна с два гейма - 4:2. Клайстерс продължи да диктува играта и проби при 5:3, за да поведе с 1:0 сета.
Във втората част Клайстерс дръпна с 4:1. И когато изглеждаше, че Ким е само на броени минути от победата, Возняцки отговори с безпогрешна игра и спечели шест от следващите седем гейма за равенството в сетовете - 1:1.

Кризата в играта на белгийката продължи и на старта на третата част, където Каролине поведе с пробив, но Ким успя да го върне още в следващия гейм, а в малко по-късно отново спечели подаването на противничката си, повеждайки с 4:2. Стигна се до 5:3, когато Клайстерс отрази три точки за връщането на пробива. Ким допусна двойна грешка при първия си мачбол, но при втория Возняцки изпрати ретура в мрежата и след над два часа битка белгийката се поздрави с третата си титла от общо три изиграни финала на Шампионата на WTA

Благодарение на успеха си Клайстерс си осигури 1 450 000 милиона долара и ще премине границата от 20 милиона, спечелени от наградни фондове, превръщайки се в осмата тенисистка в историята, успявала да стори това. Освен това Ким спечели и 1340 точки за ранглистата, които ще я приближат само на 150 от №2 в света Вера Звонарьова.

Въпреки загубата Возняцки води убедително на върха в класирането и на старта на 2011 г. ще има преднина от 1400 точки пред Клайстерс./БЛИЦ