Ким Клайстерс спечели титлата на турнира в Бризбейн. На финала тя победи в достоен и драматичен шампионски финал сънародничката си Жустин Енен с 6:3, 4:6, 7:6. Двете белгийки, които отсъстваха от кортовете близо две години, се бориха до край, а мачът продължи два часа и 25 минути. 

Ким, която играе от миналото лято и дори спечели “ЮЕс Оупън” ,тръгна добре в мача. При Енен си личеше липсата на игра. Клайстерс спечели спокойно първия сет с 6:3, но нещо се обърка в играта й през втория. Двете печелеха сервисгеймовете си, но при 5:4 в полза на Енен Жустин проби и изравни – 1:1 сета.

В решителният трети сет Енен поведе с 3:0, но Клайстерс успя да изравни и да доведе мача до тайбрек. Той се разви повече от драматично. Ким дръпна с 4:0, но намали темпото. При 6:5 прати хубав удар на линията и вдигна победоносно ръце. Съдиите обаче отсъдиха аут, който бе доказан с ястребовото око.

В тази ситуация Енен изравни до 6:6, но последваха две точки на съперничката й, която спечели мача.

За Клайстерс, която влезе директно под номер 18 след триумфа на “ЮЕс Оупън” това е 35-а титла, като има още една от “Големия шлем” през 2005-а, отново в САЩ. Енен, която също е бивша номер 1, изигра първия си официален турнир. Тя има общо 41 титли, сред които 7 от “Големия шлем”, като не е печелила само “Уимбълдън”./БЛИЦ