Белгийката Ким Клистерс се класира за финала на "US Open". Бившата номер 1 в света и шампионка в Ню Йорк през 2005 година надделя в единия полуфинал над поставената под номер 2 в схемата и миналогодишна победителка в турнира Серина Уилямс с 6:4, 7:5. Двете тенисистки показаха качествен тенис, но двубоят ще се запомни най-вече със скандалния си завършек.

По-малката от сестрите Уилямс губеше в резултата с 5:6 във втория сет и сервираше при 15:30. След изпълнението й на втори сервис една от съдийките по линиите отсъди футфолт (престъпване на линията при начален удар), което означаваше точка и два мачбола за Клайстерс. Отсъждането вбеси американката, която се насочи застрашително към съдийката и й отправи остри реплики. Дамата, предизвикала гнева на Уилямс, отиде при арбитъра на стола и се оплака, че американската тенисистка я е заплашила. Секунди след това на корта се появи главният съдия на турнира Брайън Ърли заедно с официално лице.

Оплакването бе уважено и Уилямс бе наказана с точка за противничката й, което означаваше победа за Клайстерс.

На финала Ким Клистерс ще се изправи срещу датчанката Каролине Вознячки. Блондинката от Одензе надигра с 6:3, 6:3 във втория полуфинал белгийката Янина Викмайер./БЛИЦ