Американката Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на силния турнир от категория WТА 1000 в Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара. На финала четвъртата поставена и шеста в световната ранглиста Гоф победи полуфиналистката от Откритото първенство на САЩ Каролина Мухова (Чехия) с 6:1, 6:3 за 76 минути. Американката доминираше изцяло в първия сет, а във втория направи обрат от 0:2 до 6:2 и грабна трофея.

Коко Гoф стана най-младата шампионка в Пекин от 14 години насам. 20-годишната тенисистка е втората шампионка от САЩ в надпреварата в китайската столица легендарната Серина Уилямс, която триумфира през 2004 и 2013 година.

Това е втора титла за Гоф за сезона и осма в нейната кариера. Тя започна 2024 година с успешна защита на трофея си в Оукланд. Това е и втора титла от WТА 1000 за младата американка, след като тя покори и Синсинати миналото лято.

На двойки шампионки станаха петите в схемата Сара Ерани и Джазмин Паолини, които победиха Хао-Чин Чан (Тайван) и Вероника Кудерметова (Русия) с 6:4, 6:4.