Германският тенисист Филип Колшрайбер се класира за 1/8-финалите на US Open за първи път в кариерата си, след като оцеля в 5-сетова драма срещу краля на дългите мачове Джон Иснър. Срещата завърши в 2:26 часа местно време. След 3 часа и 20 минути игра германецът все пак надви с 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:4 на "Артър Аш Стейдиъм".

При 2:1 сета за американеца в четвъртата част той имаше прекрасната възможност да вземе преднина още в началото, когато стигна до два брекпойнта, но за негово съжаление не успя да ги реализира. Впоследствие, сервирайки при 3:4 допусна да бъде пробит след двойна грешка. Колшрайбер спокойно взе следващия гейм и доведе мача до пети решителен сет.

При 1:1 в петата част и сервис на Иснър, американецът допусна две непредизвикани грешки, а накрая направи и "фуут-фолт" (пристъпване на линията по време на изпълнение на сервис), с което се стигна до пробив за германеца. В яростта си американецът счупи ракетата си, след като я удари два пъти в земята. До края на срещата той не успя да върне пробива, въпреки че имаше възможност да го направи при 3:4. На осминафиналите Колшрайбер ще играе с поставения под номер 8 Янко Типсаревич от Сърбия./БЛИЦ