Световният № 1 Рафаел Надал се класира на полуфиналите на мъжкия тенис турнир в Барселона, след като съперникът му на четвъртфинала Давид Налбандян се отказа от участие заради контузия на хълбока.

Испанецът бе стигнал до място в Топ 8 на турнира след победа над непоставения Кристоф Рохус от Белгия с 6:2, 6:0 и трябваше днес да играе срещу седмия в схемата Налбандян в битката си за пета поредна титла.
 
Налбандян се класира на четвъртфиналите след победа с 6:3, 6:4 над поставения под № 10 Николас Алмагро от Испания, но лекарят на турнира Анхел Руис-Которо обяви, че аржентинецът има възпаление на десния хълбок и се оттегля от участие в турнира.
 
“Той не е в най-доброто си състояние за игра, особено в напрегнат четвъртфинал”, заяви Руис-Которо на пресконференцията.
 
По този начин Надал успя да изравни на 2:2 баланса си срещу Налбандян. В последния мач между двамата, през март, Надал спаси пет мач-поинта и се наложи с 3:6, 7:6, 6:0 в мач от четвъртия кръг на “Индиън Уелс”.
 
На полуфинала испанецът ще срещне победителя от мача между чеха Радек Степанек и поставения под № 3 в схемата руснак Николай Давиденко./БЛИЦ