Четвъртият в света Анди Мъри се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Британецът стартира трудно, но стигна до успеха срещу финландеца Ярко Ниеминен с 1:6, 6:4, 6:1, 6:2.

Мъри, който е полуфиналист от миналия сезон, имаше проблем с болки в гърба в началото на срещата, но те не го спряха и той изигра мача, поздравявайки се с успеха. Британецът взе само един от първите девет гейма, но след това стигна до обрат.

Следващият съперник на Мъри ще бъде Сантяго Хиралдо (Колумбия), който се справи с 25-ия в схемата Бърнард Томич (Австралия) с 6:4, 6:1, 6:3.

Мъри все още се опитва да стане първият британски тенисист с титла на турнир от Големия шлем след Фред Пери през 1936 година.

Петият в схемата Жо-Вилфред Цонга (Франция) спечели доиграването на срещата си от втория кръг срещу германеца Седрик-Марсел Щебе с 6:2, 4:6, 6:2, 6:1. Двубоят беше прекъснат снощи заради дъжд при 1:1 гейма в третия сет. Цонга днес не даде почти никакви шансове на съперника си, като загуби само два гейма до края на двубоя.

Следващият съперник на французина ще бъде победителя от двубоя между Фабио Фонини (Италия) и Виктор Троицки (Сърбия).