Световният №3 Даниил Медведев (Русия) се класира за втория кръг на Australian Open, след като съперникът му Терънс Атман се отказа в течение на мача заради контузия. 22-годишният левичар изоставаше със 7:5, 2:6, 4:6, 0:1, когато реши да сложи край на участието си в Мелбърн заради схващане.

Атман, който мина през три квалификационни мача, за да попадне в основната схема, спечели първия сет, след като направи пробив още в третия гейм и това му беше достатъчно, за да вземе частта.

Медведев отговори мощно още в началото на втория сет, когато направи два поредни брейка в подаването на французина. Така руснакът взе аванс от 4:0, който запази до края на втората част.

В третия сет имаше ранна размяна на пробиви. Даниил Медведев обаче направи два, а Атман само един. Това минимално предимство беше достатъчно на 27-годишния руснак, за да поведе с 2:1 сета в мача.

Терънс Атман демонстрира физически дискомфорт в началото на четвъртия сет. Той беше пробит още в първия гейм и след това предпочете да сложи край на участието си в мача заради крампите. След това французинът получи няколко окуражителни думи край мрежата от руския си съперник.

Във втория кръг на Australian Open Даниил Медведев ще играе срещу финландеца Емил Руусувуори, който записа успех с 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (4) над участващия с уайлд кард американец Патрик Кипсън.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК