Хуан Мартин Дел Потро и Николай Давиденко предложиха страхотно шоу на публиката в мача им от втория кръг на турнира в Марсилия, но за съжаление руснакът беше принуден да се откаже след края на втория сет, а причината беше контузия в десния крак.

На 1/4-финалите аржентинецът ще се изправи срещу Ришар Гаске, който надигра Игор Куницин с 6:3, 6:2.

Давиденко отново демонстрира много добра форма и показа, че е на път да сложи край на кризата в играта си и разочароващите резултати през последните две няколко години. В същото време Дел Потро също показа тенис от световна класа, а в в първия сет пропусна общо четири сетбола - два при 5:4 геймa и още един при 6:5 гейма, а в последвалия тайбрек сервираше при 6:5 точки.

В крайна сметка руснакът задържа подаванията си, а при 5:6 в тайбека спечели следващите три разигравания и след много битка измъкна тази изключително оспорвана първа част, пише tenniskafe. Във втория сет Дел Потро пропусна още пет възможности да спечели подаването на опонента си, но при шестата Давиденко допусна двойна грешка и аржентинецът стигна до този така важен пробив, който се оказа и решаващ за изхода на сета. На последвалата почивка руснакът поиска намесата на физиотерапевта и след кратка консултация сложи край на участието си в срещата при резултат 6:7, 6:4.

В друг изключително интересен двубой, в който битката бе за всяка една точка, финалистът от 2009 г. и шампион от 2010 г. Микаел Льодра се наложи с 6:4, 5:7, 7:6 над шестия поставен Александър Долгополов в трилър, продължил 2 часа и 20 минути. В опит да се класира за третия си финал в Марсилия Льодра очаква победителя от срещата между Марди Фиш и квалификанта Албано Оливети.