ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният №2 Новак Джокович спечели първия си мач на сингъл в САЩ след две години отсъствие, класирайки се за третия кръг на Мастърса в Синсинати с награден фонд 6 600 000 долара. Сърбинът елиминира Алехандро Давидович Фокина след отказване на съперника му. 

Мачът продължи по-кратко от очакваното, тъй като испанецът се отказа малко след началото на втория сет заради болка в кръста. Джокович беше спечелил първата част с 6:4.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

По този начин Джокович записа шеста поредна победа в турнира, след като спечели титлата при последното си участие през 2020 г. Припомняме, че Ноле нямаше право да влиза в САЩ през последните две години заради отказа да си постави ваксина срещу COVID-19. В резултат на това той не беше играл на територията на страната от загубата си на финала на US Open през 2021 г. от Даниил Медведев в три сета.

Вчера пък Джокович допусна загуба и отпадна от турнира на двойки, където заедно с Никола Чачич бяха елиминирани от Джейми Мъри (Великобритания) и Майкъл Винъс (Нова Зеландия) с 4:6, 2:6.

"Фокина ми каза, че проблемите му са започнали ден по-рано. Надявам се да е готов за US Open", коментира 36-годишният Джокович, след като разбра, че продължава напред след само един сет игра. 

"Това не е начинът, по който искаш да печелиш. Публиката очаква мач, битка", добави Ноле.

Следващият му съперник ще бъде Гаел Монфис. Французинът елиминира Алекс Де Минор със 7:5, 6:4.

Денят беше разочароващ и за датчанина Холгер Руне, който трябваше да се откаже заради контузия срещу американеца Макензи Макдоналд, след като губеше в резултата с 4:6, 0:2.

Швейцарският ветеран Стан Вавринка също продължава напред в Синсинати, след като се наложи срещу американеца Франсис Тиафо - 6:3, 6:4. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!