Испанската изненада в мъжката схема на US Open Карлос Алкарас беше спрян от контузия на четвъртфиналите. 18-годишният тенисист прекрати участието си на турнира при резултат 3:6, 1:3 на мача срещу Феликс Оже-Алиасим. Така 21-годишният младок за първи път в кариерата си стигна до полуфиналите на турнира. Той е и първият  канадец, който става част от най-добрите четирима на Откритото първенство на САЩ от 1881 г. насам. Освен това Алиасим е и най-младият участник във финалната четворка на турнира във „Флашинг Медоус“ от Хуан Мартин дел Потро през 2009 г.

Алкарас, който спечели два поредни петсетови мача срещу Стефанос Циципас и Петер Гойовчик, този път не беше толкова свеж на корта и направи 16 непредизвикани грешки за 13 гейма.

По време на първата смяна на полетата във втория сет испанецът поиска медицинска консултация. Двамата проведоха дълъг разговор, но до намеса на терапевта не се стигна. Един гейм по-късно Алкарас отказа да продължи участието си в мача.

Следващият съперник на Феликс Оже-Алиасим ще бъде Данийл Медведев. Поставеният под №2 руснак постигна победа с 6:3, 6:0, 4:6, 7:5 над нидерландската изненада на турнира Ботик ван де Зандсхулп.