Цветана Пиронкова загуби последния си мач на сингъл от турнира за смесени отбори по тенис “Хопман Къп”. Нашето момиче отстъпи с 4:6, 4:6 пред Бетани Матек-Сандс и САЩ има аванс от 1:0 победи след първия двубой. Срещата беше без голямо значение, тъй като по-рано днес Чехия оглави нашата група “А” и се класира за финала, където ще играе с Франция. България се бори за второто място с Дания.

Най-драматичният момент от първия сет беше при 4:3 в полза на Цвети, която пропиля 4 точки за пробив. При 4:4 Матек-Сандс проби и взе частта. Във втория сет известната като Лейди Гага на тениса състезателка реализира ранен пробив, който се оказа решаващ.

Още в средата на първия сет стана ясно, че проблемите на Цвети от мача с Дания преди два дни не са отшумели. Тя беше доста по-бавна на корта и видимо имаше проблеми. В паузата между двата сета нашето момиче поиска помощ от физиотерапевт. Травмата на Пиронкова съчетана с разнообразната и атакуваща игра на американката бяха в основата на развоя на мача. Голямото оръжие на българката - сервисът й позволи да не запише тежко поражение.

Иначе Матек-Сандс не изневери на ексцентричния си стил и излезе на корта със синя коса.

След кратка започва мачът между Григор Димитров и осмия в света Марди Фиш, а по-късно са смесените двойки, които може и да не състоят.

Ето защо сравняват Бетани Матек-Сандс с Лейди Гага

untitled_1.JPG