Кошмарите за Григор Димитров на корта нямат край. Най-добрия български тенисист е в ужасна криза напоследък, а сега загуби и от Стан Вавринка с 4:6, 4:6 за 1 час и 36 минути игра, отпадайки още в първия кръг на турнира от сериите “Мастърс” 1000 в канадския град Монреал. В следващия кръг швейцарецът ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов.

Гришо допусна ранен пробив в първия сет и не успя да отвърне на удара. Във началото на втората част двамата си размениха пробиви, но в полза на Вавринка те бяха два и до края на мача швейцарецът нямаше проблеми да стигне до успеха.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Това бе десета среща между двамата тенисисти, като швейцарецът записа шести успех и четвърти пореден над Гришо. Предните три победи на Вавринка бяха в турнири от Големия шлем - “Уимбълдън” (2018), US Open (2018) и “Ролан Гарос” (2019).

ПЪРВИ СЕТ

Гришо записа страхотен старт на първия сет, печелейки подаването си на нула след силни сервиси. Вавринка навакса изоставане от 0:30 и все пак спечели подаването си, за да изравни за 1:1. Следващият трети гейм се оказа и ключов за спечелването на първата част. Той продължи близо 12 минути. Гришо поведе с 40:15, но съперникът му успя да докара нещата до равенство. Димитров спаси 4 точки за пробив, но направи и 4 двойни грешки и бе пробит от швейцареца. След това двамата печелеха подаванията си, а при 5:3 гейма Вавринка имаше три сетбола при 40:0, но българинът успя да обърне нещата и да намали до 4:5. Швейцарецът обаче не допусна пробив и след безкомпромисен сервис спечели частта с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
В началото на втората част двамата си размениха пробиви, но след това Вавринка записа още един, за да дръпна с 3:1 гейма в резултата. Димитров продължи да играе колебливо и в следващия гейм на свой сервис, давайки нова точка за пробив на швейцареца. Все пак Гришо спаси подаването си и на свой ред имаше шанс да търси пробив в следващия гейм, който Вавринка успя да измъкне трудно. До края на мача всеки печелеше своето подаване без затруднения и така швейцарецът отново триумфира след 6:4, за да продължи към 1/16-финалите.