Финалистката от миналата година Анастасия Павлюченкова няма да участва на Откритото първенство на Франция по тенис и във всички турнири до края на сезона. 21-а в световната ранглиста рускиня обясни, че причина за решението й е контузия, която е измъчва от доста време.

Миналата година Павлюченкова загуби на финала на "Ролан Гарос" от Барбора Крейчикова (Чехия) с 1:6, 6:2, 4:6.

"Много съм тъжнa да съобщя, че трябва да се оттегля от "Ролан Гарос" и всички други турнири тази година! Това беше наистина много трудно решение, защото "Ролан Гарос" е много специален за мен, особено след сбъднатата миналогодишна мечта. Поради болка за дълго време, контузията ме ограничава физически и психически да тренирам и да се състезавам максимално. След няколко месеца рехабилитация тази година и участие в само три турнира, последните два ми показаха, че болката не отшумява, затова взех решение да продължа рехабилитацията и да се върна по-силна догодина!", написа Павлюченкова в социалните мрежи.

През 2022 година рускинята се зарази с коронавирус преди Откритото първенство на Австралия, където достигна до третия кръг. След това тя си взе почивка заради контузия. Павлюченкова се завърна на корта за турнирите в Мадрид (Испания) и Рим (Италия), където отпадна на старта. Тя обаче успя заедно със сънародничката си Вероника Кудерметова да спечели титлата на двойки в италианската столица.