Стефанос Циципас се класира за 1/4-финалите на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като обърна Карен Хачанов - 4:6, 6:0, 6:3. 

Първата ракета на Гърция, който вчера елиминира Григор Димитров, отстъпи на руснака в откриващата част. Хачанов поведе с ранен пробив още в първото подаване на Циципас, но след това шампионът от Монте Карло върна брейка в шестия гейм. Все пак, руският му опонент нанесе нов удар в деветия с пробив, след който сервира успешно, за да поведе в сетовете.

Във втория обаче Хачанов бе разбит, като не успя да вземе нито един гейм на Циципас - 6:0. След вързания „геврек“ гъркът придоби по-голямо самочувствие и серията му стигна девет последователни гейма след пробив и аванс от 3:0 на старта на решителния сет. До края Циципас продължи да доминира и спечели срещата. Следващият му съперник ще е Филип Крайнович или Яник Синер.

Напред в Рим продължават и вторият в схемата Александър Зверев. Финалистът от Мадрид миналия уикенд се справи с Алекс де Минор от Австралия - 6:3, 7:6(5). 

В спор за място на полуфиналите Зверев ще се изправи срещу някой измежду Кристиан Гарин и Марин Чилич.