ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лидерът на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов направи международен скандал, използвайки изключително обиден израз за една от най-големите звезди на световния тенис. Думите му може да доведат до напрежение в отношенията между България и Гърция.

Политикът обиди Стефанос Циципас, който в момента е №3 в световната ранглиста, пише „Петел“. 24-годишният спортист е абсолютен любимец на цяла Гърция и звезда №1 в родината си.

"Гръцки тенисист напсува майка си, че говори на майчиния си руски език. Уникален гръцки еничарин наистина. Неповторим", написал Костадинов относно Циципас.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Публикацията на лидера на третата по-големина политическа сила в България е по повод за ситуация от мач, разиграла се преди повече от месец.

По време на мача си с руснака Даниил Медведев в Рим Циципас се ядоса на майка си Юлия, която е бивша тенисистка с руски произход и му говореше на руски на корта.

Трябва да се отбележи, че въпреки твърдението на Костадин Костадинов, Стефанос Циципас не е псувал майка си. Той се подразни, че тя може да подскаже на руския му съперник какво да предприеме на корта.

"Аз играя, а ти ми говориш на руски. Нищо не ти разбирам, говори ми на гръцки", изпусна си нервите Циципас.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!