ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Легендарната американска тенисистка Крис Евърт призна, че отново трябва да се бори с рак на яйчниците. Заради започващото лечение тя няма да може да работи за спортната телевизия ESPN по време на Australian Open в началото на 2024 г. 68-годишната Евърт изрази надежда, че ще се върне на екран за оставащата част от сезона.

"Въпреки че не исках никога повече да чуя тази диагноза отново, аз се чувствам щастлива. Заболяването беше „хванато“ рано. Лекарите откриха ракови клетки в същата област на таза. Всички клетки бяха отстранени и започнах още един кръг химиотерапия", заяви носителката на 18 титли от Големия шлем.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Припомняме, че в края на 2021 г. Крис Евърт беше диагностицирана с ранен стадий на рак яйчниците. Заболяването беше открито, след като бившата американска тенисистка се подложи на профилактичен преглед след смъртта на сестра ѝ Джийн от същото коварно заболяване година по-рано.

След това Евърт се подложи на шест кръга химиотерапия и в началото на тази година обяви радостната новина, че ракът е в ремисия. Сега обаче болестта отново атакува американката.

Крис Евърт има две титли на сингъл от Australian Open, седем от „Ролан Гарос“, три от „Уимбълдън“ и шест от US Open. На двойки има два трофея от „Ролан Гарос“ и един от „Уимбълдън“. С националния женски отбор на САЩ е спечелила осем трофея от Фед Къп. През 1995 г. американката е приета в Залата на славата на тениса.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!