Кралица Елизабет II официално поздрави новата шампионка на US Open при жените. Късно снощи 18-годишната британката Ема Радукану победи канадката Лейла Фернандес с 6:4, 6:3 на финала и стана първата в историята квалификантка, спечелила турнир от Големия шлем в Оупън ерата.

„Поздравявам ви с успеха на Откритото първенство на САЩ по тенис. Това впечатляващо постижение, постигнато на толкова млада възраст, е свидетелство за вашата упорита работа и самоотверженост. Не се съмнявам, че вашето изключително представяне и играта на вашата съперничка Лейла Фернандес ще вдъхновят следващото поколение тенисисти. Изпращам най-топлите си пожелания“, пише в официалното съобщение на сайта на кралското семейство.

Внукът на Елизабет II принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън също изпратиха отворено послание до новата шампионка на US Open.

„Поздравяваме Радукану за изключителното представяне и историческата победа в турнир от Големия шлем. Невероятно – ние много се гордеем с теб. Браво и на Лейла Фернандес. Беше приятно да се гледа вашето прекрасно представяне на US Open”, пишат херцогът и херцогинята на Кеймбридж.