ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Носителят на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал победи аржентинеца Хуан Мартин дел Потро с 6:4, 6:1, 6:2 с сочения като сблъсък между титани полуфинал на „Ролан Гарос“. Краля на клея е само на една победа от спечелването на рекордна 11-а титла във френската столица, като на финала ще се изправи срещу австриеца Доминик Тийм.

Това беше десета победа за Надал над Дел Потро от 15 мача помежду им и трета от три мача на клей. Испанецът има 85 победи и само две загуби на любимата си настилка във френската столица. 

Матадора имаше затруднения на свой сервис в първия сет, но болките в бедрото на Дел Потро оказаха сериозно влияние и постепенно испаенцът взе инициативата. При резултат 3:2 гейма аржентинецът извика физиотерапевт на корта. В крайна сметка Надал спечели първата част с 6:4.

Кулата от Тандил заигра по-мудно и статично във втората част и бързо допусна пробив. Надал поведе убедително с 4:0 и нямаше проблеми да вземе сета с 6:1.

Испанецът проби съперника на нула в началото на третия сет и безпроблемно затвърди за 2:0 отново без допусната точка. Световният №1 не загуби концентрация и направи нов пробив за 4:1, а до края безапелационно завърши мача при 6:2 в своя полза.

Надал е едва вторият тенисист в историята, който се класира за 11 финала на един и същ турнир от Големия шлем. Това беше правил само Роджър Федерер. Швейцарецът има 7 титли от 11 финала на Уимбълдън.

Досега Матадора не е губил финал в Париж, а ако успее да триумфира и от 11-тия опит, това ще означава титла №17 от Големия шлем. Съперникът му на финала Доминик Тийм е единственият, който е успявал да го победи на клей в последните години - веднъж през миналата година и веднъж през тази.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА „РОЛАН ГАРОС“ ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК