Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира обвиненията в Сърбия, че Григор Димитров е виновен за разпространението на коронавируса сред тенисистите, участвали на турнира от „Adria Tour“ в Задар. Както е известно, след като стана ясно, че Гришо е с положителен тест за COVID-19 с такива се оказаха още Новак Джокович, Борна Чори и Виктор Троицки. Според Кралев най-вероятно най-добрият български тенисист се е заразил при участието си на турнира в Белград.

“Джокович е икона в Сърбия и там по всякакъв начин се опитват да намалят неговата вина, а най-удобният в случая беше Григор Димитров. Сърбите обвиняват Григор, а целият свят обвинява организаторите, защото са подценили епидемичната обстановка в страната. Днес сутринта видях, че вече започват да обвиняват сръбското правителство, че е заблудило организаторите с данните за реалната епидемична обстановка в страната“, обяви Кралев пред „Нова телевизия“.

„Самият факт, че всички контактни от първи ред, които са контактували с Григор в Хасково, са отрицателни, според мен показва, че Григор се е заразил в Сърбия, а не е пренесъл заразата там. Не мога да кажа кой е виновен. Проблемът е друг и засяга спорта в световен мащаб. Във всяка една страна в момента вътрешните първенства и тренировките са възстановени. Най-голямото предизвикателство ще бъдат международните състезания, защото във всяка държава епидемичната обстановка е различна, взела е различни мерки за допускане на граждани на своята територия, има различни здравни мерки за борба с пандемията”, допълни спортният министър.