Красивата хърватска тенисистка Ана Конюх направи любопитно признание, че никога не е обичала Мария Шарапова, но прочела книгата на рускинята и я почувствала по-близка. Конюх сподели, че автобиографиите на Андре Агаси и Рафаел Надал също са имали голямо влияние върху нея.

„Книгите на Агаси и Надал ми помогнаха много, защото самата аз съм била в подобни ситуации, но на по-ниско ниво. Беше добър урок за мен. Наистина харесах психологическия компонент при Агаси, но Надал е много скромен. Понякога не мога да си представя, че има такива мисли. В психологически аспект също го харесах”, заяви 23-годишната хърватка пред Sportklub.

“Колкото до Шарапова, никога не съм я обичала. Но след като прочетох нейната книга, почувствах, че сме по-близки. Беше интересно да видя ситуацията с допинга през нейните очи, да разбера как се е влюбила в тениса, как е тръгнала за САЩ с баща си, не е виждала майка си толкова време и се превърна в световна икона. Тази книга ме мотивира да направя нещо повече от само тенис“, добави Ана Конюх, която имаше проблеми с контузии и остана извън корта близо година и половина – между февруари 2019 и септември 2020.

В момента хърватката е №476 в ранглистата на WTA, a през 2017 година достигна до №20 в света.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Konjuh (@anakonjuh)