Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Григор Димитров загуби с 1-2 (4:6, 6:3, 5:7) от Себастиан Корда (САЩ) в среща от втория кръг на турнира в "Куинс"(Лондон).  Така българинът вече има две поражения от три мача с американеца.

Срещата започна равностойно и без възможности за пробив в първите шест гейма. В седмия гейм Корда поведе с 40:0 при сервис на Димитров и въпреки опитите на българина да се спаси от пробив, той се случи - 4:3 за американеца. Корда беше на крачка от това да затвори сета с нов пробив след 40:0 в деветия гейм, но Димитров стигна до 4:5. Българинът обаче не успя да стори нищо повече и загуби първия сет с 4:6.

Вторият сет не започна по най-добрия начин за Григор и той трябваше да се спасява от пробив в третия гейм. Димитров успя да пробив съперника си за 3:1. След това играта тръгна гейм за гейм, за да се стигне до крайното 6:3 за Димитров и 1-1 в сетовете.

Решителният трети сет започна с размяна на пробиви, след което играта тръгна гейм за гейм. При 6:5 в полза на Корда Григор Димитров допусна пробив и загуби сета (5:7) и мача.

В следващата фаза на турнира Корда ще се изправи срещу Ринки Хиджиката (Австралия), победил Матео Арналди (Италия) с 2-0 (7:6 (7:0), 7:6 (9:7)).