Серина Уилямс не сдържа сълзите си, след като изигра последния мач в кариерата си. 40-годишната американка отстъпи с 5:7, 6:7, 1:6 на Айла Томлянович в мача си от третия кръг на US Open.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Още преди началото на Откритото първенство на САЩ се знаеше, че това ще бъде последният турнир в кариерата на Уилямс. В интервюто си след мача американката получи въпрос дали не би размислила за отказването си, а с отговора си тя си отвори вратата за евентуално завръщане.

„Не мисля, че бих си променила мнението за отказването, но човек никога не може да бъде сигурен“, заяви Серина.

Последната среща в кариерата на Уилямс продължи 3 часа и пет минути и само умората поречи на носителката на 23 титли от Големия шлем на сингъл да бъде конкурентна на 29-годишната състезаваща се за Австралия хърватка.

„Благодаря, татко, знам, че гледаш. Благодаря, мамо. Благодаря на всички, които са тук и които бяха до мен десетилетия. Всичко започна от моите родители, много съм им благодарна. Нямаше да бъда Серина, ако преди това не беше Винъс. Тя е единствената причина Серина Уилямс да съществува. Сестрите ми, съпругът ми, Олимпия, всички в моя лагер. Това беше най-невероятното пътешествие“, каза през сълзи на корта след това Уилямс.

Серина Уилямс приключва кариерата си със спечелени общо 39 титли от Големия шлем – 23 на сингъл, 14 на двойки със сестра си Винъс и 2 на смесени двойки с Макс Мирни. Има и четири златни олимпийски медала (1 на сингъл и 3 на двойки), едва титла от Фед Къп и две от Хопман Къп. Тя прекара 319 седмици като №1, от които 186 последователни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК