Легендарният аржентинец Хуан Мартин дел Потро си взе емоционално сбогуване с феновете си, след като загуби с 1:6, 3:6 от сънародника си Федерико Делбонис още в първия кръг на Откритото първенство на Аржентина.

Още преди няколко дни шампионът от US Open през 2009 година призна, че наближава краят на кариерата му заради безкрайните тежки контузии и болки в тялото.

Сега обаче Хуан отново почувства дискомфорт в коляното си. Това поставя под съмнение участието му следващата седмица на турнира в Бразилия, който беше предвиден да е последен в успешната му кариера.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Загубата му в Буенос Айрес бе в първия му мач от месец март 2019 година.  След края на срещата снощи 33-годишният ветеран завърза любимата си лента за глава на мрежата, което бе прието от публиката като сбогуване.

Попитан дали феновете ще могат да го гледат отново да играе, Дел Потро каза:

"Не знам дали това ще се случи, защото болката в коляното ми е много силна. Но ще направя усилие да се справя с тази контузия и ако това стане, може бе ще имам още един шанс да играя".

В този мач пред публиката у дома на трибуните бе и майка му Патрисия, която го гледа на живо за първи път в професионалната му кариера. Друго членове на семейството му също бяха сред публиката в Буенос Айрес.

Емоционалният Дел Потро не можа да сдържи сълзите си, когато при негов сервис при 3:5 във втория сет цялата публика запя "Оле Делпо!".

"Трудно е да обясня как се чувствах на корта. Толкова много емоции", каза той. "Атмосферата бе страхотна, хората бяха луди и това бе един от най-добрите мачове в кариерата ми с тази публика", добави бившият номер 3 в света.

Дел Потро е спечелил 22 турнира, откакто дебютира в АТР тура през 2005 година. На въпрос дали ще участва в Рио де Жанейро, той каза: "Беше планирано, но мисля, че дадох всичко до последната точка и се надявам да спя без болка за първи път от две години".