Димитър Кутровски приключи участието си на фючърса с награден фонд $10 000 в Белград (Сърбия), след като в двубой от четвъртфиналите на турнира бе надигран с 5:7, 4:6 от представителя на домакините Милян Зекич.

Днешната среща започна с предимство за българина, който набързо поведе с 3-1 и дори имаше три точки за нов пробив, но не успя да се възползва от тях. Стигна се до ситуация, в която Дими сервираше за спечелването на сета, но за съжаление сърбинът успя да върне пробива в последния възможен момент, а при 5:6 Кутровски отново загуби подаването си, а с това и първата част, пише “Тенис Кафе”.

Сценарият се повтори и във втория сет, в който бившата ни втора ракета отново поведе с пробив преднина още на старта, малко по-късно допусна съперникът му да изравни резултата, а при 4:5 представителят на домакините реализира нов пробив, донесъл му победата в двубоя.

Все пак с достигането си до четвъртфиналите българинът си осигури две точки за световната ранглиста, благодарение на които след две седмици ще се изкачи с близо 50 позиции до около №910. Следващият турнир, на който ще участва Кутровски, е започващият в понеделник фючърс с награден фонд $10 000 в Бургас.