Димитър Кутровски се класира за последния квалификационен кръг на чалънджъра в Сакраменто (САЩ), след като се наложи с 6:3, 6:3 над бившия №1 при юношите Филип Пеливо (№283), вземайки сладък реванш за загубата си от канадеца на фючърс в Калгари през изминалия месец.

Двубоят започна с предимство за българина, който първи успя да спечели подаването на съперника си и поведе с 3-1, но в следващите минути и двамата изпитваха затруднения при сервис и след общо пет поредни пробива се стигна до ситуация, в която Дими сервираше за спечелването на първата част. Кутровски не само успя да задържи подаването си в този важен момент, но дори увеличи серията си на пет поредни гейма, повеждайки със сет и 3-0 във втория, а до края на мача силите на Пеливо стигнаха единствено за връщането на единия от пробивите.

В директен сблъсък за място в основната схема бившата ни втора ракета ще се изправи срещу сКирил Харбатсюк, който достигна до тази фаза след победа с 6:2, 6:2 над представителя на домакините Денис Живкович. Представителят на Беларус е на 25 години, в момента дори няма класиране в световната ранглиста, а в кариерата си е достигал до №710.