България и Беларус си размениха по една победа в първия ден от “Купа Дейвис”. Двата тима играят във втора група на зона Европа/Африка. Успехът за нашия тим е на дебютанта Димитър Кутровски, след като по-рано днес Тодор Енев загуби от първата ракета на съперника.

Кутровски би Сяргей Бетау с 7:5, 6:4, 2:6, 7:6. Трябва да се отбележи фантастичното представяне на 23-годишния българин в четвъртия сет. Бетяу поведе с 4:0 гейма, но Димитър успя да изравни до 5:5, след което спечели тайбрека със 7:2 точки.

По програма утре е мачът на двойки. За Беларус ще играе Макс Мирни. 33-годишният състезател е печелил по два пъти US Open и “Ролан Гарос” на двойки, както и “Уимбълдън” и US Open (два пъти) на смесени двойки. Очаква се капитанът на националите Огнян Илиев да пусне Владимир Димов и Димитър Кузманов, тъй като мачът е отписан.

В неделя има още два мача на сингъл. Отборът с 3 победи се класира за втория кръг, където най-вероятно ще играе с Унгария. Загубилият ще играе плейоф за оставане в групата с Кипър./БЛИЦ