Димитър Кутровски се класира за основната схема на фючърса с награден фонд 10 000 долара в Белград. В двубой от последния квалификационен кръг записа поредната си категорична победа, този път с 6-1, 6-0 над водача в схемата Урош Петрониевич (№1020), пише Tenniskafe.com. В опит да си осигури място на осминафиналите и една точка за световната ранглиста българинът ще се изправи срещу представителя на домакините Слободан Йевтич (№1411), който попадна в основната схема благодарение на уайлд кард. При нова победа българинът ще срещне квалификанта Скот Клейтън (№1951) или поставения под №7 Горан Тошич (№523).

През тази седмица Александър Лазов взе участие в квалификациите на АТР турнира с награден фонд 779,665 евро в Хале, където втората ни ракета записа две поредни победи, но за съжаление отстъпи с 4-6 1-6 на австриеца Мартин Фишер (№259) в последния трети кръг на предварителната схема.

По време на престоя си в германския град българинът проведе тренировка със световния №22 Йержи Янович, който е поставен под №7 в основната схема и в първи кръг ще срещне Филип Печнер./БЛИЦ