Българинът Димитър Кутровски загуби на финала на международния турнир по тенис "Carlsberg Cup" във Варна с награден фонд 10 хиляди долара.

Участващият с "уайлд кард" Кутровски загуби в спора за трофеуя от поставения под номер 6 Кристиян Месарош (Хърватия) със 7:5, 4:6, 2:6 в оспорван мач, продължил над два и половина часа на червените кортове на ТК "Черно море Елит". Така 25-годишният софиянец не успя да стигне до втора титла в турнирите "Фючърс" на ITF в петия си финал. Той спечели единствения си трофей досега на 29 януари 2012 година в Турция. Седмицата все пак беше добра за Кутровски, който се завърна след 15-месечно наказание заради употреба на забранената субстванция "метилхесканамин".

Българинът на два пъти повеждаше с пробив в първия сет, а при 5:4 сервираше за успеха в него, но пропиля аванс от 40:0 и общо пет сетбола. В 11-ия гейм софиянецът отново проби и след това успя да затвори сета при шестата си възможност. Месарош започна по-добре във втората част и дръпна с 3:0. Кутровски успя да върне пробива за 4:5, но веднага след това загуби подаването си и това позволи на хърватина да изравни резултата.

Българинът започна добре и в решаващия трети сет. Той поведе с 2:0, но след това Месарош взе шест поредни гейма и спечели 11-а титла от турнирите на ITF. Кутровски завърши надпреварата с 10 точки за световната ранглиста и 848 долара.