Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Чалънджър" в Тройздорф (Германия) с награден фонд 73 хиляди евро. Мико загуби на старта с 3:6, 6:1, 5:7 от Сумит Нагал (Индия). 

29-годишният пловдивчанин започна лошо и допусна изоставане от 2:5 срещу 254-ия в света, което се оказа решаващо за изхода от първия сет. Във втората част Кузманов взе първите четири гейма по пътя към изравняването на резултата, след което в решителния трети сет дръпна с 3:1, но допусна обрат.

Българинът върна пробива за 3:3, а веднага след това двамата си размениха по един за 4:4. Решаващият момент беше в 11-ия гейм на третата част, когато Мико не взе нито точка при свое подаване. Той се опита да върне пробива, имаше брейк-пойнт, спаси и един мач-бол, но накрая се предаде.

Кузманов все пак заработи 720 евро, но няма да прибави точки към актива си за световната ранглиста, в която заема 208-ото място.

В надпреварата участва още един българин. Адриан Андреев стартира по-късно днес срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Хенри Скуайър.