Втората ракета на България Димитър Кузманов призна, че не е издържал физически в мача от втория кръг на Sofia Open срещу поляка Камил Майхжак - 5:7, 1:6. 

Пловдивчанинът започна добре и имаше предимство от 4:1 гейма в началото, когато беше свеж, но след това последствията от тежкия над 3-часов двубой срещу италианеца Лоренцо Музети ден по-рано оказаха влияние. Мико загуби осем от последните девет гейма, а с това и срещата.

"Тежкият мач с Музети със сигурност oказа влияние, тъй като днес не успях да поддържам високо ниво от началото до края. Започнах много добре, но бях свеж в началото. Постепенно започнах да губя енергия и сила. Имах проблеми с дишането, с краката. Много е гадно, когато искаш да направиш нещо, но тялото ти не го позволява. Направих всичко възможно да се възстановя за по-малко от 24 часа, но силите ми не стигнаха", коментира Кузманов.

Той е доволен от цялостното си представяне в турнира, след като успя да запише дебютна победа в основната схема - "Много съм доволен, тъй като и в двата мача показах много добра игра и се забавлявах."

Мико за пореден път изрази съжаление, че заради противоепидемичните мерки срещу Ковид-19 в страната не са допуснати зрители в залата. "Обичам да играя пред публика, както и всеки състезател. Толкова много хора ми писаха и звъняха дали ще има билети, има ли някаква възможност да се гледат мачовете. Жалко е, защото хората можеха да присъстват на един прекрасен турнир. Жалко е, че няма публика. В последно време свикнахме навсякъде да играем пред публика, наистина забравихме какво са рестрикции. Дано до края на турнира се намери някакъв компромисен вариант за зрителите, защото това не е добре за спорта", каза още Кузманов.

Пловдивчанинът продължава участие в Sofia Open в надпреварата на двойки, където си партнира с Александър Донски. Двамата ще изиграят в четвъртък в следобедната сесия на корт 1 след 15:00 часа срещата си от първия кръг при дуетите срещу британците Джони О'Мара и Кен Скупски.

"Физически мисля, че ще бъда ОК, тъй като играта на двойки не е толкова изискваща физически, разиграванията са по-къси, тичането е по-малко, а и има кой да ми помага на корта. Надявам се и психически да се съхраня, защото и това е много важно. Ще излезем да се забавляваме с Алекс, пък каквото стане", каза Кузманов.