Втората ракета на българския тенис Димитър Кузманов се класира за втория кръг на квалификациите на US Open, след като осъществи страхотен обрат за успеха с 4:6, 7:6 (5), 6:4 срещу италианеца Лука Нарди.

19-годишният Нарди, 173-и в световната ранглиста, поведе в първия сет благодарение на пробив за 4:3 и това му беше достатъчно за спечелването на частта.

Кузманов направи бърз пробив в началото на втория сет и поведе с 3:0, но след това италианецът върна брейка и изравни за 3:3. Последва размяна на спечелени собствени сервис-геймове, за да се стигне до равенство 6:6. Това наложи изиграването на тайбрек, в който Мико поведе с 2:0, след това изоставаше с 2:5, но в крайна сметка успя да измъкне успеха във втората част.

Третият сет започна с по един разменен ранен пробив, а равенството се запази до 3:3. Тогава Кузманов за втори път през частта осъществи брейк в подаването на Лука Нарди, а това се оказа достатъчно за спечелването на мача.

Във втория кръг на квалификациите Димитър Кузманов ще играе срещу световния №131 Лиъм Броуди от Великобритания, който обърна американеца Мърфи Касоне (САЩ) с 3:6, 7:6 (3), 6:1.